“Hayallerimiz ve tecrübemiz Bolu’ya hizmet olarak dönecek”

“Hayallerimiz ve tecrübemiz Bolu’ya hizmet olarak dönecek” “Hayallerimiz ve tecrübemiz Bolu’ya hizmet olarak dönecek”
A- A+
Reklam

Seben Belediye Başkanı olarak 3 dönem yaptığı görevinde Seben Gölü, Seben Kaya Evleri olmak üzere örnek gösterilen projelere imza atan AK Parti Bolu Belediye Başkan Aday Adayı Süleyman Özbağ, geçmiş dönem Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ile Bolu merkezde de önemli çalışmalara imza attıklarını söyledi.

Belediyecilikteki tecrübesini Bolu’nun geleceği için kullanmak istediğini ifade eden Özbağ, 5 yıllık siyasi aranın ardından yeniden aktif siyasete dönerek Bolu’ya hizmet etmek için aday olduğunu belirtti. Bolu’ya dair hayalleri olduğunu söyleyen Süleyman Özbağ, Belediyecilik tecrübesiyle ve iş yapma kabiliyetiyle bu hayallerin daha yaşanabilir bir Bolu için hizmet olarak yansıyacağını belirtti.

“Bolu’ya tecrübemizi yansıtmamız gerekiyor”

Özbağ, “Siyasete bir dinlenme molası vermiştik. 15 sene belediye başkanlığından sonra 5 yıl dinlendik, kendimizi geliştirdik. Daha fazla gözlemleme şansımız oldu. Kendi dönemimizle ilgili neleri doğru neleri yanlış yaptığımız konusunda özeleştirimizi yaptık. Sonrasında Bolu’nun bize ihtiyacı var dedik. Bolu’ya tecrübemizi yansıtmamız lazım. Bizim yeni fikirlerimiz, yeni düşüncelerimiz var. Hizmet etmek için yeniden aday oldum” dedi.

“Beceriksiz bir yönetim ekibi var”

Bolu’yu dünya şehri yapmak için çalışacağını belirten Süleyman Özbağ, “Her dönemin kendisine göre artı ve eksileri vardır. Bizim gördüğümüz, ben bu 5 yılda Bolu belediyesinin çok çalışkan bir personel ekibi var ama çok beceriksiz bir yönetim ekibi olduğu kanaatindeyim. O yüzden Bolu Belediyesi 5 yılda benim ön gördüğüm hedefler doğrultusunda bir çalışma koyamamıştır. Bundan sonraki süreçte aday olursak ve belediye başkanı da olursak Bolu’yu dünya şehri yapmak için çok çalışacağız. Toplumda çok ciddi bir teveccüh olmasa yeniden aday adayı olma cesaretini bulamayabilirdim. Hemşehrilerimizden bu konuda ilgi var. Biz de bunun sonunda aday olduk” ifadelerini kullandı.

“Milletin parasıyla kendi hayallerimizi gerçekleştiriyoruz”

15 yıllık belediye başkanlığı döneminin artıları ve eksileri olabileceğini söyleyen Özbağ, “15 yıl icra makamında bulundum. Mutlaka artı ve eksileri olacaktır. Bir olumsuzlukla karşılaşmadım ama bu olmayacağı anlamına gelmez. Çünkü icranın içinde olanlar, talepler yerine gelmediğinde insanların hoşnutsuz olduğu yerde bunlarla karşılaşacaktır. Bunları da normal karşılıyorum. Biz belediye başkanları olarak milletin parasıyla kendi hayallerimizi gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Burada Bolu halkının gelirlerini Bolu halkının taleplerini öne alarak ama kendi hayallerimizi gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bir vatandaşın önceliği benim önceliğimden daha önemli olabilir. Yerine gelmediğinde mutsuz olması kadar doğal bir şey yok. Bizim yaptığımız icraatlarla eleştirilmemiz vatandaşın en doğal hakkı. Onun ihtiyacı ağaçtır ama sen yol yapmışsındır. O yüzden bunlar icranın başında olanların yaşayacağı şeyler. Burada da bize kim tepki gösteriyorsa yerden göğe kadar haklıdır” dedi.

“Cumhur İttifakı’nın bir ruhu var” 

MHP ile AK Parti arasında yerel seçimlerde Bolu’da ittifak yapması konusuna da değinen Özbağ, “İttifak konusu bizim değil genel merkezlerin konusu. Oradan gelecek karar bizim başımızın üstüne. Ne olur bilmiyorum. Umuyorum kısa süre içinde liderler bunu sonuçlandırır. Biz de bu minvalde çalışmamıza devam ederiz. Cumhur ittifakının bir ruhu var. Biz burada ittifakın bozulmaması için elimizden geldiğince gayret gösteriyoruz. Ben herhangi bir problem olacağını düşünmüyorum. Cumhur İttifakı olarak 2018’den itibaren çok güçlü, ülkede söz sahibi olan bir birliktelik yönetiyoruz. Bunun yerelde ki karşılığı 2019 seçimlerimizde de yaşanmıştı. 2023 seçimlerinde nasıl bir model olacağı nasıl şekilleneceği genel merkezlerin takdirinde olacağı için bugün yarın açıklanacaktır. Ben güçlenerek gitmenin faydalı olacağı kanaatindeyim. Bu birlikteliğin ulusalda olduğu gibi yerelde de olması toplumu motive edecektir. Birlik ve beraberlikten her zaman güç ve kuvvet doğar. Cumhur ittifakı da bunun en güzel örneğini oluşturuyor” diye konuştu.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler